Про що важливо знати, коли катаєшся на роликах

 

Якщо Ви хочете кататися на роликах із задоволенням та ефективно, читайте нашу замітку, де ми розповімо найважливіше про ролики.

Катання на роликах вважається одним із найбезпечніших видів спорту. Згідно з дослідженнями, проведеними в Австралії, Данії, Великій Британії та США, катання на роликах вдвічі безпечніше занять на шкільному спортивному майданчику та вп'ятеро — катання на велосипеді. Проте травми теж трапляються. Давайте розберемося в причинах та способах їх запобігання. Більше третини травм відбувається через те, що людина розвиває занадто велику швидкість і приблизно п'ята частина — через зіткнення з будь-ким або чимось.

Отже, якщо Ви катаєтесь на роликах – контролюйте швидкість пересування. Коли швидкість досягає 40 км/год, то людині вже практично неможливо здійснювати різкі маневри та гальмування. Для порівняння: середня швидкість людини при ходьбі становить 5 км/год. Ну, а якщо ви любите точність, то встановіть на смартфоні спеціальний додаток, який вимірюватиме швидкість пересування, і знатимете, коли необхідно «зменшити оберти».

Не забувайте про захист, за будь-яких падінь без захисту Ви навряд чи зможете залишитися без травм. Тому використовуйте наколінники, налокітники. Ну, а для найактивніших може знадобитися і шолом.

Падати правильно – це важливо! Відчуваєте, що падіння неминуче? Падайте вперед, Ви встигнете згрупуватися, а ваше екіпірування послужить гарним захистом. Під час їзди потрібно нахилятись трохи вперед. В цьому випадку при втраті рівноваги буде спровоковано правильне падіння вперед.

Багато хто, впавши кілька разів, припиняє спроби навчитися кататися на роликах. Постарайтеся перетворити своє навчання на захоплююче заняття, адже катання на роликах - це той вид активного відпочинку, який можна дозволити собі цілий рік.

Катайтеся із задоволенням!